Eva

IK HOU VAN OUDEREN, WANT DIE ZIJN LIEF

Als Eva zichzelf omschrijft, doet ze dat als een hyper zorgzaam en sociaal persoon die van gezelligheid houdt. Ze vindt het dan ook gezellige en leuk om bij @Robert’s te zijn, want daar heeft ze haar vriendengroep leren kennen. Met een paar vriendinnen kwamen ze bij @Robert’s binnen en nu hebben ze een grotere vriendengroep. “Dat is gezellig. We spelen spelletjes en hebben lol. Bij @Robert’s gaan we dan ook weleens met z’n allen helpen tijdens een activiteit. Laatst gingen we bakken met ouderen. Ik hou van ouderen, want die zijn lief. Nu heb ik er zelfs een extra bak-opa en -oma bij.” Haar eigen opa en oma zijn ook geweldig. Als ze dan gezellig met de hele familie bij elkaar zijn, dan helpt Eva vaak met de kleine neefjes en nichtjes. “Ik hou ervan.” Als je Eva het dilemma geeft: rijk en ongelukkig of arm en gelukkig, kiest ze zonder na te denken voor arm en gelukkig. “Het moet wel gezellig blijven. We wonen nu in de stad en de sfeer daar is ook gezellig. Het is centraal en als het ‘Winter in de Vesting’ is, dan kunnen we zo naar huis en zo weer de stad in.”

Als je aan Eva vraagt van welk eten ze houdt, dan zegt ze: “Cola met pizza. En ik vind heel veel pizza’s lekker, namelijk salami, pollo, quattro formaggi, Hawaï of margarita. Het maakt mij allemaal niet uit, als het maar pizza is. Het liefste zelfgemaakte, want dat is het allerlekkerste.” Haar moeder is vooral bezig met gezonde voeding en daar past niet altijd pizza bij. “Dat hoort bij als je puber bent. Net als de drukte in je hoofd. Het voelt soms net als het verkeer in Amsterdam. Alles gaat door elkaar heen.”