Yannick

Van dom meedoen word je zelf ook dom!

Yannick is een echte teamspeler. Zo heeft hij lang op tennis gezeten, maar dat was niet zo leuk als voetbal. “Bij voetbal speel je in een team.” Nu voetbalt hij bij VSCO. Hij vindt het gezellig om bij @Robert’s te zijn. “Je leert mensen kennen en dat is gezellig, je kent dan iedereen bij @Robert’s.” Yannick is dan ook vaak samen met zijn vrienden bij @Robert’s. Ze spelen gezelschapsspelletjes, darten en spelen FIFA op de PlayStation. Als Yannick thuis is en hij verveelt zich, dan speelt hij thuis vaak spelletjes op zijn telefoon zoals Clash of Clans. “Je bouwt in dit spel je eigen dorp en je moet geld verdienen door goudmijnen te kopen. Je moet daar wel wat slim over nadenken hoe je dit spel doet.” Yannick doet ook wel eens schietspelletjes, alleen dat vindt hij maar doelloos. “Je hoeft alleen maar te klikken (te schieten) en het heeft eigenlijk geen doel.” Hij vindt zichzelf ook niet heel erg beïnvloedbaar. “Van dom meedoen word je zelf ook dom. “

Tv-kijken zit er niet veel bij, al kijkt Yannick wel Expeditie Robinson. Maar het meeste kijkt hij YouTube. Op school vindt Yannick wiskunde en gym de leukste vakken. “Wiskunde is gewoon makkelijk en bij sport ben je lekker aan het bewegen. Sport is nog leuker als je samen kunt sporten.” Yannick is wel iemand die nadenkt voordat hij een keuze maakt. Het is fijn dat zijn ouders hem hierbij helpen. Zo weet Yannick nog niet wat hij wil worden. “Ik weet niet welke opleiding ik straks moet gaan volgen, wat ik kan me nog niet voorstellen wat ik daarmee kan worden. Dat is een beetje vaag.” Het is fijn dat Yannick nog geen keuze hoeft te maken, hij zit in klas 2 van het atheneum.