Rozemarijn

MET DE TIENERS VAN NU IS HET OOK GOED!

Rozemarijn is, zonder dat ze het zelf weet, een wereldreiziger en heeft al bijna de hele wereld over gereisd. Ze is geboren in Harderwijk, maar verhuisde al snel naar Nepal voor het zendingswerk van haar ouders. “Ik herinner me daar niet zo veel meer van. Ik heb daar tot ik twee was gewoond. Alleen van de vakanties die we daarna daar hebben gehad. Je merkt dan wel dat het hier in Nederland een stuk veiliger is.” Ze is in de zomervakantie naar Amerika geweest en heeft daar veel gezien. Van de droge woestijn tot het centrum van New York. Vanuit Eindhoven is ze verhuisd naar Elburg. “Hier kennen mensen je heel snel, daar moet ik even aan wennen.”

Rozemarijn weet ook al wat ze later wil worden. “Ik wil graag huwelijkstherapeut worden. Ik zag zo iemand in de serie Young Sheldon en ik dacht: dat wil ik worden. Het leuke is dat je dan gelijk binnen bent. Geld is niet belangrijk, maar je moet wel je zaken kunnen betalen. Je hoeft niet in een zak over straat te lopen.” Het is volgens Rozemarijn belangrijk dat je jezelf goed verzorgt. “Ik doe niet altijd make-up op. Maar ik vind het heerlijk als mijn haar netjes gewassen is en gekamd. Toch vind ik het niet belangrijk wat andere mensen van mij vinden! Ouderen zeggen vaak dat het met ons tieners niet goed gaat, omdat we veel op onze telefoon zitten. Maar met de tieners van nu gaat het ook gewoon goed! We redden ons wel.”