Mare

ALS HET LEUK IS, WIL IK HET OOK DOEN

Mare is een stoere tiener en vaak bij @Robert’s te vinden. Ze omschrijft zichzelf als iemand die weet wat ze wil. Als ze eenmaal iets leuk vindt, dan wil ze dit ook graag doen. Vaak kun je haar dan ook niet op een ander idee brengen. Ze merkt nu ook dat wanneer ze in de pubertijd komt, ze steeds meer haar eigen mening gaat krijgen. Ze is kritisch, maar ook zeker zorgzaam, open en blij. Dat Mare vrolijk is, dat is vaak te merken. Ze ziet anderen staan en probeert mensen ook vaak in haar vrolijkheid mee te nemen. Dat is gezellig bij @Robert’s. “Ik ben ook wel perfectionistisch. Als ik kijk hoe ik met school omga, wil ik wel graag goede cijfers halen. Als ik goed geleerd heb en als ik voel dat ik mijn best gedaan heb, ben ik ook tevreden met een zes.”

“Het is leuk om bezig te zijn met het uiterlijk en jezelf te verzorgen door af en toe eens wat make-up te dragen. Dat doe ik echt niet altijd, want ik ben blij met mezelf. Ook bij kinderen merk ik dat ik zorgzaam ben. Als de kinderen van Robert en Jennifer eens bij @Robert’s zijn, is het leuk om op hen te passen of een spelletje te spelen. Dat heb ik van mijn moeder.” Ze realiseert zich wel dat ze soms ook goed voor zichzelf moet zorgen en dan niet alles kan, hoe leuk het ook is. “Soms loop ik mijzelf voorbij. Ik leer steeds meer keuzes te maken. En tja, dan kan ik niet overal bij zijn, wat ik wel wil.”