Ilse

Samen iets doen is leuker dan alleen!

Op zaterdag is Ilse altijd op het water. Zeilen is haar hobby en dat doet ze graag! Al zeven jaar lang. Dan zeilt ze niet alleen voor zichzelf, maar dan is ze ook instructeur voor de jonge groepen en geeft ze aan hen les. Dat is niet de enige hobby van Ilse, want ze houdt er ook van om muziek te maken met haar gitaar en ze zit op drama. Elke vrijdag op school is ze met haar vriendinnen bezig met een dramastuk. Vorig jaar speelde ze de koning in een zelfbedacht dramastuk, dat jongeren wilde laten nadenken over het thema pesten en buitensluiten.

“Ik vind het gezellig om met vriendinnen bij @Robert’s te komen en als die er niet zijn, dan leer je wel weer nieuwe mensen kennen.” Ilse houdt van gezelligheid en mensen om haar heen. Ze is dan ook vaak bij de kookactiviteit. “Samen iets doen is leuker dan alleen.” Ook als er geholpen wordt, is Ilse vaak van de partij. Ze is enthousiast, een klein beetje chaotisch en kijkt kritisch; dat heeft haar in veel gevallen geholpen (zoals bij haar schoolwerk), maar het is niet altijd heel handig. “Je vult het soms wel in voor anderen.”