Brend

“Wie goed doet, goed ontmoet!”

Brend Brokkelkamp komt al voor het derde seizoen naar @Robert’s en wil anderen graag behulpzaam zijn. Bijvoorbeeld als iemand een vraag heeft over huiswerk. “Waarom niet? Wie goed doet, goed ontmoet! Ik heb er niks aan als iemand niet betrouwbaar is.” Brend woont op het Noordeinde, samen met zijn ouders en zijn broertje. Als Brend alleen is, dan kan hij zich makkelijk aanpassen aan de rest, maar als zijn vrienden in de buurt zijn, dan merkt hij wel dat hij wat drukker wordt. We vroegen waarom dat zo was: “Als puber krijg je puistjes en je gaat het merken aan het gedrag. Je kunt jezelf dan beter onder controle houden. Maar soms dus ook niet. Dat merken mijn ouders dan ook wel. Het is wel fijn dat ik alles bij hen kwijt kan en dat ze altijd voor me klaarstaan,” vertelt Brend. “Ik teken graag en zou dan later ook het liefst cartoonist of animator worden. Daarom oefen ik ook graag. Zo heb ik eens een dinosaurus uit de film Jurassic Park getekend. Op deze tekening ben ik het meest trots. Daarnaast doe ik aan krachtzwemmen. Vroeger had ik echt een hekel aan water, maar tegenwoordig zwem ik wedstrijden.” Over zijn relaties wil Brend niet veel kwijt. “Dat is privé!”