Rosa

"Ik ben een aardig persoon."

Het is bij rosa thuis in Elburg gezellig druk met haar ouders, broertje, zusje en twee konijnen: Brutus en Hector. Haar favoriete vak is beeldenvorming “al ligt het er wel aan wat we maken. Soms maak ik iets lelijks, maar soms is het mooi.” Bijvoorbeeld toen ze met hout een kraampje maakte, dat pakte goed uit. Maar toen ze met hout een stoeltje creëerde, was het minder geslaagd. Haar minst favoriete vak is frans. “ik ben slecht in talen, maar frans vind ik helemáál niks.”

Waar Rosa dan wel weer van geniet, is zeilen. “Dat is mijn hobby. Ik doe het bij de scouting met een groep, dat is gezellig. Met vijf mensen zitten we op een zeilboot, dus dan werken we samen – wat bij deze sport goed kan. Tijdens het zeilen ben ik behulpzaam. Dat vind ik belangrijk, zodat mensen zien dat ik een aardig persoon ben.”  Zeilen is niet de enige sport die Rosa beoefent; op woensdag badmintont ze. “Niet per se om de sport, maar vooral om de gezelligheid met de groep.” Ze heeft nog meer hobby’s, zoals lezen en films kijken op Netflix. “Zolang het maar geen horror is, verder kijk ik alles.” Ze geniet ook van bakken. “Ik weet eindelijk hoe de oven werkt, dus ik kan nu goed dingen maken. Ik bak allerlei zoetigheden.” Rosa komt graag bij @Robert’s, omdat het er gezellig is en ze er vrienden heeft gemaakt.